null Savonlinnan valtatie 14 tiehanke etenee

Savonlinnan valtatie 14 tiehanke etenee

Tiedote 11.05.2010 13.22 fi

Hallituksen vuoden 2010 kolmannessa lisätalousarviossa päätettiin Savonlinnan valtatie 14 korjaushankkeen etenemisestä. Hankkeen toisen vaiheen rakentamisen aikaistaminen tulevalle syksylle varmistetaan osoittamalla hankkeelle 5 miljoonan euron määräraha. Liikennevirasto oikeutetaan solmimaan hankkeelle 80 miljoonan euron sopimusvaltuus.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen on tyytyväinen tehtyyn ratkaisuun ja toivoo hankkeen etenevän rivakasti.

- Valtatie 14 on koko maakunnalle ja Savonlinnan seudulle iso elinkeino- ja liikennepoliittinen hanke, jonka etenemisellä on myönteiset vaikutukset maakunnan elinkeinoelämän ja liikenneolojen kehitykseen, toteaa liikenneministeri Vehviläinen.

Vt 14 Savonlinnan keskusta -hankkeen toisessa vaiheessa keskustan pohjoisrannalle rakennetaan uusi 2-kaistainen valtatie katujärjestelyineen ja siirretään rautatie keskustan kohdalla uuden valtatien varteen ja ratapiha keskustan itäpuolelle Pääskylahteen. Toteutuessaan hanke poistaa pääväylien ruuhkat ja raskaan liikenteen ongelmat Savonlinnan keskustasta, parantaa liikenneturvallisuutta ja vähentää ympäristöhaittoja. Keskustaan vapautuu uusia alueita maankäyttöä varten. Myös alusliikenteen turvallisuus paranee.

Lisätietoja:
Erityisavustaja Kari Jääskeläinen, 0440 581 030