null Sosiaalisen median toimijat sitoutuvat edistämään turvallisempaa nettikäyttöä

Sosiaalisen median toimijat sitoutuvat edistämään turvallisempaa nettikäyttöä

Tiedote 12.03.2010 11.22 fi

Keskeiset suomalaiset sosiaalisen median palveluntarjoajat ovat sitoutuneet edistämään erityisesti lasten ja nuorten turvallista nettipalvelujen käyttöä.

Habbo Hotelin, IRC Gallerian, Suomi24.fi:n, www.city.fi:n, www.ii2.org:n ja kuvake.netin tarjoajat allekirjoittivat 12.3.2010 yhteiset käytännesäännöt.

Palveluntarjoajat sitoutuvat muun muassa pitämään huolta siitä, että palvelut sopivat kohdeikäryhmälle. Lisäksi pyritään varmistamaan, että palvelukohtaisia suositusikärajoja noudatetaan.

Käytännesääntöjen mukaan sivustoilla tarjotaan tietoa turvallisesta ja hyväksyttävästä palveluiden käytöstä selkeällä tavalla. Nuorisopalveluissa otetaan huomioon erityisesti kasvattajille suunnattu tiedottaminen.

Säännöissä suositellaan, että palveluntarjoajat ottaisivat käyttöönsä esimerkiksi poliisin nettivinkkipalvelun osana käyttäjien suojelua.

Säännöt on luotu lasten ja nuorten mediafoorumin työryhmässä yhteistyössä palveluntuottajien kanssa. Foorumi toimii arjen tietoyhteiskunnan neuvottelukunnan alaisena.

Käytännesääntöjen noudattamista ja sääntöihin sitoutuneita palveluntarjoajia valvoo Maksullisten puhelinpalvelujen eettinen lautakunta (MAPEL).

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Mirka Järnefelt, puh. (09) 160 28393 tai 040 509 4550.