Suomelle merkittävä tunnustus edistyksellisestä viestintäpolitiikasta

Tiedote 26.02.2019 18.20 fi sv en

Suomen edistyksellinen viestintäpolitiikka palkittu GSMA-palkinnolla, logot Global Mobile Awards ja MWC Barcelona

Suomi on saanut merkittävän tunnustuksen ansioistaan edistyksellisen viestintäpolitiikan ja lainsäädännön toteuttajana. GSMA Government Leadership Award -palkinto luovutettiin Suomelle Barcelonassa 26.2.2019.

Palkinnon on myöntänyt kansainvälinen mobiilioperaattorien yhteistyöjärjestö GSM Association (GSMA) ja sen vastaanotti liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Palkitseminen tapahtui MWC Barcelona -tapahtuman yhteydessä. Aiemmin tapahtuma tunnettiin nimellä Mobile World Congress. Kyseessä on maailman suurin vuosittainen mobiilialan tapahtuma.

Palkinnon taustalla liikennepalvelulaki

Palkinnon perusteissa Suomea kiitetään edistyksellistä viestintäpolitiikasta osana liikenteen murrosta. Suomen keskeinen saavutus on uusi liikennepalvelulaki, jossa tieto nähdään kiinteänä osana liikennejärjestelmää, viidentenä liikennemuotona, todetaan tunnustuksen myöntämisperusteissa.

- Kiitän lämpimästi tästä merkittävästä tunnustuksesta. Palkinto on vahva merkki siitä, että olemme tekemässä oikeita asioita. Digitalisaatio vaikuttaa kaikkialla yhteiskunnassa, niin myös liikenteessä sanoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

- Liikennepalvelulaki on ainutlaatuinen ja se on herättänyt laajaa kansainvälistä kiinnostusta. Olemme iloisia siitä, että työmme huomataan ja sitä arvostetaan, ministeri Berner sanoo.

Palkinnon perusteissa nostettiin esiin myös Suomen edistyksellinen taajuuspolitiikka, jolla on haluttu varmistaa ensimmäisten maiden joukossa 5G-käyttöön sopivien taajuuksien saatavuus.

Mikä on liikennepalvelulaki?

Liikennepalvelulaki luo perustan liikenteelle palveluna. Laki tarkastelee liikennepalveluja asiakkaan sujuvien matkaketjujen näkökulmasta ja on lajissaan ensimmäinen maailmassa.

Keskeinen osa lakia on liikenteen palveluja koskevien tietojen avaaminen ja järjestelmien yhteentoimivuuden edellyttäminen. Näin luodaan edellytykset liikenteen palveluiden kehittämiselle, tuottamiselle ja käyttämiselle.

Liikennepalvelulaki tuli pääosin voimaan 1.heinäkuuta 2018.

Lisätietoja:

osastopäällikkö Olli-Pekka Rantala, p. 050 344 3400, Twitter: @op_rantala

osastopäällikkö Laura Vilkkonen, p. 040 500 0817, Twitter: @vilkkonen