Takaisin

Suomen ja Bulgarian ministereillä viestintäpainotteinen tapaaminen

Suomen ja Bulgarian ministereillä viestintäpainotteinen tapaaminen

Tiedote 03.09.2004 15.02 fi

Suomen viestintälainsäädäntö, tietoyhteiskuntapolitiikka ja laajakaista ovat keskeisiä aiheita Suomen ja Bulgarian liikenne- ja viestintäministerien tapaamisessa maanantaina 6. syyskuuta.

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen esittelee ministeri Nikolay Vassileville muun muassa Suomen viestintämarkkinalakia. Lailla on pantu täytäntöön neljä uutta sähköisen viestinnän direktiiviä. Suomen intressissä on seurata, että viestintämarkkinoita sääntelevä yhteisölainsäädäntö otetaan tehokkaasti käyttöön kaikissa Euroopan unionin jäsenvaltioissa.

- Ongelmaksi saattaa nousta eurooppalaisen taajuuspolitiikan yhtenäistäminen. Suomi on monista muista jäsenmaista poiketen vastustanut taajuushuutokauppoja. Tavoitteenamme on se, ettei taajuuspolitiikan harmonisointia vaikeutettaisi huutokauppoihin tai korkeisiin taajuusmaksuihin sitovilla malleilla, Luhtanen toteaa.

Ministerit vaihtavat kokemuksia myös maidensa viestintämarkkinalaeista. Bulgariassa tuli uusi sähköisen viestinnän lainsäädäntö voimaan noin vuosi sitten. Suomessa viestintämarkkinalaki tuli voimaan viime vuoden toukokuussa.

Liikenne- ja viestintäministeri Luhtasen kanssa käytävien neuvottelujen lisäksi ministeri Vassilevin ohjelmaan kuuluvat myös vierailut TeliaSoneran ja Nokian pääkonttoreihin.


Lisätietoja

erityisavustaja Perttu Puro, puh. 040 779 3436
hallitusneuvos Liisa Ero, puh. 050 555 0072
kansainvälisten asioiden neuvos Silja Ruokola, puh. 040 580 0894