Suomen ja Venäjän väliset matkapuheluhinnat laskevat

Tiedote 17.03.2011 08.32 fi sv en

Viestintäministeri Suvi Lindén ja Venäjän viestintä- ja joukkotiedotusministeri Igor Shtshegolev ovat sopineet maiden välisten matkapuhelujen verkkovierailu- eli roaming-hintoja koskevista poliittisista linjauksista.

Neuvotteluissa mukana olleet liikemiesvaltuuskunnat keskustelivat verkkovierailumaksujen voimaantulon aikataulusta ja hinnoista. Matkapuhelinoperaattoreiden on määrä sopia näistä yksityiskohdista 1. toukokuuta mennessä. Hintojen tavoitetasoksi asetettiin EU:n määrittelemä verkkovierailun hintataso.

"Neuvottelutulos on merkittävä askel eteenpäin maiden välisessä yhteistyössä ja osoitus siitä, että vastaavaa yhteistyötä voidaan tehdä monella saralla. Hinnanalennukset näkyvät aivan konkreettisella tavalla kaikkien niiden suomalaisten ja venäläisten puhelinlaskuissa, jotka käyttävät puhe- tai datapalveluita matkaillessaan naapurimaassa", kommentoi ministeri Lindén eilen päättyneitä neuvotteluja.

Suomen valtuuskunta koostui virkamiehistä sekä matkaviestinoperaattoreiden ja laitevalmistajien edustajista. Venäjän valtuuskunnassa oli mukana kolmen suuren teleyhtiön yritysjohtoa.

Ministerit ja valtuuskunnat neuvottelivat Helsingissä 15. - 16. maaliskuuta.

Lisätietoja

Ylijohtaja Juhapekka Ristola, p. 0400 788 530
Viestintäneuvos Olli-Pekka Rantala, p. 050 344 3400