Takaisin

Suomen radioasemilla hätätiedotuskokeilu

Suomen radioasemilla hätätiedotuskokeilu

Tiedote 09.02.2006 10.04 fi

Hätätiedotteiden välitysjärjestelmää kokeillaan lauantaina 11. helmikuuta. Viranomaistiedote lähetetään sekä alueellisesti että valtakunnallisesti radiotaajuuksilla.

Alueellinen kokeilu suoritetaan 11.2. kello 10.15. Siihen osallistuvat Varsinais-Suomen, Pirkanmaan ja Uudenmaan radiokanavat. Valtakunnallinen kokeilu tehdään 11.2. kello 11.15. Siinä ovat mukana valtakunnan kaikki kaupalliset radiokanavat sekä YLE Radio Suomi.

Kokeilun aikana kaikkien kaupallisten radiokanavien lähetys katkeaa ja kyseisillä taajuuksilla otetaan käyttöön YLE Radio Suomen lähettämä signaali. Signaalin kautta välitetään lyhyt kokeilusanoma sekä suomeksi että ruotsiksi. Sen jälkeen kanavien ohjelmat jatkuvat normaalisti.

Kokeilu kestää muutaman minuutin. Tänä aikana kaikki radiotaajuudet ensin kytketään YLE:n signaaliin ja kun kaikki taajuudet ovat mukana luetaan kokeilusanoma.

Hätätiedotuskokeilu liittyy viranomaistiedotteiden varmistamisjärjestelmä VIRVA:n toimintaan. Liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen mukaan järjestelmää on kokeiltava vuosittain. Kokeilu on yleensä toteutettu kansallisen hätänumeron päivänä 11.2.Lisätietoja:
turvallisuusjohtaja Rauli Parmes, puh. (09) 160 28380, 040 506 5266