null Suomi ja Intia allekirjoittivat yhteistyöpöytäkirjan

Suomi ja Intia allekirjoittivat yhteistyöpöytäkirjan

Tiedote 10.05.2010 13.20 fi en

Liikenneministeri Anu Vehviläinen ja Intian tieliikenneministeri Kamal Nath allekirjoittivat 10. toukokuuta 2010 maiden välisen liikennealan tieteellistä ja teknologista yhteistyötä koskevan yhteistyöpöytäkirjan.

Yhteistyöpöytäkirjalla sovitaan liikenne- ja viestintäministeriön liikennepolitiikan osaston ja Intian tieliikenne- ja maantieliikenneministeriön välisestä asiantuntijayhteistyöstä muun muassa tiehallinnon kehittämisen, teiden rakentamisen ja kunnossapidon, liikenneturvallisuuden, älyliikenteen ja logistiikan saralla.

Yhteistyön päämuotona ovat tietojen vaihto sekä vastavuoroiset vierailut. Yhteistyön tarkoituksena on edistää myös yritysten välisiä suhteita ja toimialan yhteistyösopimuksia sekä teknologian siirtoa.

Pöytäkirjan allekirjoittamisen jälkeen ministeri Nath ja Intian valtuuskunta keskustelevat Suomen liikenne- ja viestintäministeriön sekä liikennehallinnon edustajien kanssa.

Ministeri Nath vierailee Suomessa 10.-11. toukokuuta liikenneministeri Anu Vehviläisen kutsusta. Vierailunsa aikana Nath tapaa myös ympäristöministeri Paula Lehtomäen, elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen sekä ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrysen.

Ministeri Kamal Nath on toiminut useaan otteeseen maansa hallituksen jäsenenä. Vuosina 2004-2009 hän toimi Intian kauppa- ja teollisuusministerinä.

Lisätiedot:

Ylitarkastaja Hannu Laurikainen, puh. 09 160 28628, 040 096 9293