Suomi valittiin ICAO:n neuvostoon

Tiedote 28.09.2019 17.45 fi en

Samuli Vuokila Suomen edustajaksi ICAO:n neuvostoon (Kuva: Traficom)

Suomi valittiin 28.9.2019 Kansainvälisen siviili-ilmailujärjestö ICAO:n neuvostoon kaudelle 2019-2021. Neuvosto käyttää järjestön ylintä päätösvaltaa ja sen merkitys ilmailun globaaleihin ratkaisuihin on suuri. ICAO:n yleiskokous on käynnissä Montrealissa Kanadassa.

Suomen edustajana neuvostossa aloittaa Samuli Vuokila, pitkän ICAO-kokemuksen omaava Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin virkamies. Vuokila on taustaltaan lentokapteeni. Viimeiset kolme vuotta hän on toiminut pohjoismaisen yhteistyöryhmän varaedustajana ICAO:n neuvostossa. 

- Tämä on Suomelle merkittävä nimitys ja se antaa hienon mahdollisuuden kehittää ICAO:n toimintaa. Erityisen tärkeitä meille ovat ilmailun ympäristökysymykset sekä uuden teknologian käyttöönotto ja voimme nyt entistä aktiivisemmin vaikuttaa siihen, että ICAO:n rooli ilmailun kansainvälisten haasteiden ratkaisijana kasvaa, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin.

ICAO:n yleiskokous äänesti 28. syyskuuta jäsenvaltioiden edustajat ICAO:n neuvostoon kaudelle 2019-2021. Suomi valittiin 36-jäseniseen neuvostoon.

- Näen ICAO:n roolin erittäin tärkeänä kansainvälisessä siviili-ilmailussa. Olen ylpeä voidessani työskennellä turvallisen ja kestävän lentoliikenteen edistämiseksi, toteaa Samuli Vuokila.

- Suomen valinta ICAO:n neuvostoon osuu erittäin tärkeälle ajanjaksolle. Esille nousevat ilmasto, ilmailun kyberturvallisuus ja uuden teknologian sekä innovaatioiden käyttöönotto. ICAO:lta tullaan edellyttämään huomattavasti dynaamisempaa otetta. Olemme mukana tässä vahvassa roolissa, painottaa ilmailujohtaja Pekka Henttu.

Pohjoismaisen yhteistyön periaatteiden mukaisesti muut niin sanotut NORDICAO-maat eli Pohjoismaat sekä Viro ja Latvia tukivat rotaatiovuorossa olevaa ehdokasta, joka tällä kertaa on Suomi. NORDICAO-maiden periaatteisiin, ajankohtaisiin teemoihin sekä Vuokilan ajatuksiin ICAO:sta voi tutustua maiden yhteisjulkaisussa: https://issuu.com/nordicao/docs/nordicaomagazine.

ICAO:n yleiskokous kokoaa yhteen 170 valtiota ja lukuisia kansainvälisiä järjestöjä 24.9.-4.10.2019. Kokouksen kuulumisia voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #ICAOA40.

 

Lisätietoja:

Liikenne- ja viestintäpolitiikan korkean tason edustaja Mikael Nyberg, liikenne- ja viestintäministeriö, p. +358 40 837 8794, mikael.nyberg(at)lvm.fi, Twitter @nyberg_mikael

Johtava neuvonantaja Samuli Vuokila, p. +1 514-794-1206, svuokila(at)icao.int, samuli.vuokila(at)traficom.fi

Ilmailujohtaja Pekka Henttu, Liikenne- ja viestintävirasto, p. 029 5346 031, pekka.henttu(at)traficom.fi, Twitter @PekkaHenttu