SuomiAreenassa keskustellaan tieliikenteen verotuksesta

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 15.7.2013 9.54
Uutinen
Tieliikenne (Kuva: Rodeo)
Tieliikenne (Kuva: Rodeo)

Pitäisikö verotuksessa siirtyä yhä enemmän auton käytön verotukseen? Muun muassa tätä pohditaan SuomiAreenan keskustelutilaisuudessa perjantaina 19. heinäkuuta kello 14.

Liikenne- ja viestintäministeriön järjestämässä paneelikeskustelussa otetaan kantaa myös tieliikenteen verojen jakaantumiseen ja siihen, mikä nykyisessä verotusjärjestelmässä mättää vai mättääkö mikään. Entä voidaanko tieliikenteen verot kerätä älykkäästi ja oikeudenmukaisesti?

Samassa yhteydessä julkistetaan liikenne- ja viestintäministeriön teettämän kyselytutkimuksen tulokset, joista selviää miten suomalaisautoilijat suhtautuvat autoilua koskeviin maksuihin ja veroihin.

Paneelikeskustelun vetää Jorma Ollila, joka toimii myös liikenne- ja viestintäministeriön tiemaksujärjestelmien käyttöönottoa pitkällä aikavälillä selvittävän työryhmän puheenjohtajana.

Keskusteluun osallistuvat ITS Finlandin toiminnanjohtaja Sampo Hietanen, Keski-Suomen Liiton maakuntajohtaja Anita Mikkonen, Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen ja Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri.