null SuomiAreenassa keskustellaan tieliikenteen verotuksesta

SuomiAreenassa keskustellaan tieliikenteen verotuksesta

Uutinen 15.07.2013 09.54 fi

Tieliikenne (Kuva: Rodeo)

Pitäisikö verotuksessa siirtyä yhä enemmän auton käytön verotukseen? Muun muassa tätä pohditaan SuomiAreenan keskustelutilaisuudessa perjantaina 19. heinäkuuta kello 14.

Liikenne- ja viestintäministeriön järjestämässä paneelikeskustelussa otetaan kantaa myös tieliikenteen verojen jakaantumiseen ja siihen, mikä nykyisessä verotusjärjestelmässä mättää vai mättääkö mikään. Entä voidaanko tieliikenteen verot kerätä älykkäästi ja oikeudenmukaisesti?

Samassa yhteydessä julkistetaan liikenne- ja viestintäministeriön teettämän kyselytutkimuksen tulokset, joista selviää miten suomalaisautoilijat suhtautuvat autoilua koskeviin maksuihin ja veroihin.

Paneelikeskustelun vetää Jorma Ollila, joka toimii myös liikenne- ja viestintäministeriön tiemaksujärjestelmien käyttöönottoa pitkällä aikavälillä selvittävän työryhmän puheenjohtajana.

Keskusteluun osallistuvat ITS Finlandin toiminnanjohtaja Sampo Hietanen, Keski-Suomen Liiton maakuntajohtaja Anita Mikkonen, Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen ja Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri.