Takaisin

SuomiAreenassa keskustellaan tieliikenteen verotuksesta

SuomiAreenassa keskustellaan tieliikenteen verotuksesta

Uutinen 15.07.2013 09.54 fi

Pitäisikö verotuksessa siirtyä yhä enemmän auton käytön verotukseen? Muun muassa tätä pohditaan SuomiAreenan keskustelutilaisuudessa perjantaina 19. heinäkuuta kello 14.

Liikenne- ja viestintäministeriön järjestämässä paneelikeskustelussa otetaan kantaa myös tieliikenteen verojen jakaantumiseen ja siihen, mikä nykyisessä verotusjärjestelmässä mättää vai mättääkö mikään. Entä voidaanko tieliikenteen verot kerätä älykkäästi ja oikeudenmukaisesti?

Samassa yhteydessä julkistetaan liikenne- ja viestintäministeriön teettämän kyselytutkimuksen tulokset, joista selviää miten suomalaisautoilijat suhtautuvat autoilua koskeviin maksuihin ja veroihin.

Paneelikeskustelun vetää Jorma Ollila, joka toimii myös liikenne- ja viestintäministeriön tiemaksujärjestelmien käyttöönottoa pitkällä aikavälillä selvittävän työryhmän puheenjohtajana.

Keskusteluun osallistuvat ITS Finlandin toiminnanjohtaja Sampo Hietanen, Keski-Suomen Liiton maakuntajohtaja Anita Mikkonen, Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen ja Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri.