Takaisin

Talouspoliittinen ministerivaliokunta: monitoimimurtajasta lisäselvityksiä

Talouspoliittinen ministerivaliokunta: monitoimimurtajasta lisäselvityksiä

Tiedote 04.10.2005 12.05 fi

Talouspoliittinen ministerivaliokunta haluaa vielä lisäselvityksiä monitoimijäänmurtajan palvelujen hankkimisesta. Asiaa selvittävät yhteistyönä liikenne- ja viestintäministeriö, ympäristöministeriö, Merenkulkulaitos ja Suomen ympäristökeskus.

Hallitus on sitoutunut hankkimaan uudenlaisen, jääolosuhteissa toimivan öljyntorjunta-aluksen palvelut. Tavoite on kirjattu hallitusohjelmaan, ja sitä varten on tämän vuoden talousarviossa 134 miljoonan euron tilausvaltuus.

Merenkulkulaitos ja Suomen ympäristökeskus saivat tarjouskilpailussa kaksi tarjousta, jotki jätti valtion varustamoliikelaitos, Finstaship. Se teki tarjouksen sekä uuden aluksen hankkimisesta että öljyntorjuntaominaisuuksien lisäämisestä monitoimimurtaja Fennicaan. Molemmat vaihtoehdot osoittautuivat odotettua kalliimmiksi. Finstashipin tekemät tarjoukset ovat voimassa vuoden loppuun.

Talouspoliittisen ministerivaliokunnan mukaan tarjouskilpailun vähäinen osanotto ja hintavat tarjoukset osoittavat, että aikalisälle on tarvetta. Ennen lopullisen hankintapäätöksen tekemistä olisi vielä syytä pohtia, löytyisikö taloudellisempia tapoja hankkia tarvittavat palvelut.

Selvitystyön tulisi olla valmis marraskuun loppuun mennessä. Monitoimimurtajan hankintaa käsitellään uudelleen talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa viimeistään joulukuun alussa.

(Liikenne- ja viestintäministeriön ja ympäristöministeriön tiedote)


Lisätietoja:
pääjohtaja Markku Mylly, Merenkulkulaitos, puh. 0204 48 4201 tai 0400 568 792
ympäristöneuvos Olli Pahkala, ympäristöministeriö, puh. (09) 160 39737 tai
050 5250 891