Tekstiviesteillä lähetettävien viranomaistiedotteiden välitysjärjestelmä käyttöön 2011

Tiedote 23.06.2010 13.10 fi sv

Tekstiviesteinä lähetettävät viranomaistiedotteet olisi otettavissa käyttöön kesällä 2011. Tämä kuitenkin vaatii ensin teknisten ja taloudellisten resurssien selvittämistä.

Tähän tulokseen on tullut liikenne- ja viestintäministeriön turvallisuusjohtaja Rauli Parmes, joka on selvittänyt asiaa LVM:n asettamana selvitysmiehenä.

Järjestelmän kustannuksiksi turvallisuusjohtaja Parmes arvioi investointien osalta vähintään 1 miljoonaa euroa. Järjestelmän ylläpitoon VIRVA-ryhmä arvio kuluvan ainakin 100 000 euroa vuodessa. Kyseiset kustannukset on tarkoitus esittää rahoitettavaksi huoltovarmuusrahastosta.

Viestien lähettämiskustannuksista vastaisi sen sijaan viestin lähettäjä. Järjestelmän kautta tiedotteita voisi lähettää sekä kotimaahan että ulkomaille.

Taustalla työryhmän raportti

Kohdennettujen viranomaistiedotteiden teknistä välitysjärjestelmän toteuttamista käsitellyt työryhmä jätti raporttinsa liikenne- ja viestintäministeriölle vuosi sitten kesällä. Lausuntokierroksen jälkeen on liikenne- ja viestintäministeriö selvittänyt eräitä tekniikkaan ja viranomaistoimintaan liittyviä yksityiskohtia.

Selvitysten valmistuttua on LVM antanut VIRVA-ryhmälle tehtäväksi toteuttaa kohdennettujen viestien välitysjärjestelmä.

Lisätietoja:
turvallisuusjohtaja Rauli Parmes, p. 040 506 5266, etunimi.sukunimi@lvm.fi