Television pääkanavien ohjelmistolupia jatkettiin

Tiedote 23.06.2010 14.27 fi sv

Valtioneuvosto on päättänyt jatkaa Nelosen ja MTV3:n ohjelmistolupia kuudella vuodella. Lisäksi jatkoa toimiluvilleen saivat: Nelonen Sport, Nelonen Sport Pro, Liv, Jim, Sub, Sub-Leffa/Juniori, MTV3 Max, Turku TV, Voice/TV5, Canal+ ja Disney-Channel. Lupien jatkamisen jälkeen kaikki televisiotoiminnan ohjelmistoluvat päättyvät samaan aikaan vuoden 2016 lopussa.

Nyt jatkoaikaa saaneiden kanavien toimiluvat olisivat päättyneet tämän vuoden elokuun lopussa. Ohjelmistolupien jatkaminen ja voimassaoloajan yhdenmukaistaminen edistää toimialan vakaata kehitystä ja turvaa nykyisen televisiotarjonnan jatkuvuuden. Kun kaikki televisiotoiminnan ohjelmistoluvat päättyvät samaan aikaan vuonna 2016, niitä voidaan tarkastella laajempana kokonaisuutena yksittäisten lupapäätösten sijaan.

Yleisradiolle myönnettyä toimilupaa SVT Worldin ohjelmien välittämiseen päätettiin jatkaa ensi vuoden 2011 elokuun loppuun.

Television lähetystekniikassa on meneillään murros, joka vapauttaa runsaasti lisää kapasiteettia maanpäällisille televisiolähetyksille. Lähetystekniikka ja kuvanpakkaus ovat kehittyneet viime vuosina nopeasti ja tulevaisuudessa taajuuksia voidaan käyttää nykyistä tehokkaammin.

Lisätietoja: viestintäneuvos Ismo Kosonen, p. 09 160 28462, etunimi.sukunimi@lvm.fi