Takaisin

Tieliikelaitos tulouttaa valtiolle voittoja 6,3 miljoonaa euroja

Tieliikelaitos tulouttaa valtiolle voittoja 6,3 miljoonaa euroja

Tiedote 29.04.2004 14.07 fi


Liikenne- ja viestintäministeriön ohjauksessa toimiva Tieliikelaitos tulouttaa valtiolle yhteensä 6,3 miljoonaa euroa viime vuoden voitoistaan.

Hallitus vahvisti Tieliikelaitoksen tilinpäätöksen ja voiton tuloutuksen torstaina 29. huhtikuuta.

Tieliikelaitoksen koko viime tilikauden voitto oli 13,4 miljoonaa euroa, josta 7,1 miljoonaa euroa siirretään liikelaitoksen voittovaroihin. Tieliikelaitoksen viime vuoden tulostavoitteeksi valtioneuvosto oli asettanut 12 miljoonaa euroa.

Valtiolle tuloutettava summa jakaantuu 1,3 miljoonan euron peruspääomakohtaiseen tuloutukseen sekä ylimääräiseen viiden miljoonan euron tuloutukseen.

Liikenne- ja viestintäministeriö on ehdottanut, että ylimääräinen tuloutus ohjattaisiin liikelaitoksen henkilökunnan sopeuttamiseen tarkoitettujen palveluprojektien rahoittamiseen. Palveluprojekteilla on pyritty Tieliikelaitoksen henkilökunnan hallittuun sopeuttamiseen.

Tiehallinnon uudistamisesta päätettiin 2000. Uudistuksen yhteydessä sovittiin neljän vuoden siirtymäajasta, jonka kuluessa teiden kunnossapidon ja rakentamisen kilpailua avataan asteittain. Uudistamisen yhteydessä päätettiin myös, että Tieliikelaitoksen henkilökuntaan ei lomauteta eikä irtisanota siirtymäkauden aikana.

Lisätietoja:

finanssineuvos Kalevi Alestalo, puh. (09) 160 28467