null Tunnustusta tietoyhteiskuntateoista

Tunnustusta tietoyhteiskuntateoista

Tiedote 10.03.2009 12.02 fi

Viestintäministeri Suvi Lindén on myöntänyt neljä tunnustusta tietoyhteiskunnan kehittämistyöstä. Tunnustukset annettiin osaamista, osallistumista, sähköistä asiointia ja ennakkoluulotonta yhteistyötä edistävästä huomionarvoisesta toiminnasta.

Lindén jakoi tunnustukset Helsingissä pidetyssä Tietoyhteiskuntapäivä-tapahtumassa 10. maaliskuuta.

Kalliolan setlementti sai Vuoden osaamisteko -tunnustuksen Ikäihmiset ja tietoyhteiskunta -projektistaan. Setlementti on tehnyt useiden vuosien ajan työtä seniorikansalaisten tietoteknisten valmiuksien kehittämiseksi ja tukemiseksi. Toiminnalla mahdollistetaan sähköisen asioinnin ja palveluiden ulottaminen ikäihmisille heille sopivammassa muodossa ja ottaen huomioon heidän erityistarpeensa.

Vuoden osallistaja -tunnustus myönnettiin Demola.fi-palvelulle. Tunnustus annetaan toiminnasta, joka kannustaa ja aktivoi osallistumaan innovointiin ja kehittämistoimintaan verkossa. Demola.fi toimii tamperelaisten korkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoiden työskentely- ja kehitysvälineenä. Opiskelijat toteuttavat osana opintojaan ohjelmistojen ja digitaalisten palvelujen kehityshankkeita yhteistyössä yritysten kanssa.

Verohallinnon verkkopalveluille annettiin tunnustus sähköisestä palvelusta, joka helpottaa kansalaisten arjen asiointia. Verohallinnon ePalveluja pidetään erittäin kehittyneinä ja asiakaslähtöisinä. Näistä ominaisuuksista hyvänä esimerkkinä on sähköinen verokortti.

Tunnustuksen Vuoden yhteistyöteosta sai ylikonstaapeli Marko Forss Helsingin keskustan poliisipiiristä. Forss sai vuoden 2007 lopulla idean poliisiprofiilin tekemisestä IRC-gallerian sivuille. Forssin aloitteesta syksyllä 2008 liikkeelle lähtenyt keskustelu nuorten kanssa heille luontevassa verkkomaailmassa on toimintatapana sittemmin laajentunut valtakunnallisesti muille nuorisotyön alueille.

Lisätietoja
neuvotteleva virkamies Taru Rastas, puh. (09) 160 28617 tai 040 715 5075