Valtionapua kuudelle lentokentälle

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 30.5.2018 11.20
Tiedote
Pienkone kiitoradalla (Kuva: Shutterstock)
Pienkone kiitoradalla (Kuva: Shutterstock)

Liikenne- ja viestintäministeriö on myöntänyt lentokenttäavustusten täydentävällä hakukierroksella valtionavustusta kuudelle kentälle. Tukea saavat Pyhtään lentokenttähanke, Nummela, Hyvinkää, Lahti-Vesivehmaa, Karstula ja Mikkeli. Avustusta myönnettiin yhteensä 1,34 miljoonaa euroa.

Avustussummat ovat seuraavat: Redstone Aero Oy (Pyhtään lentokenttähanke) 500 000 euroa, Vihdin kunta (Nummelan lentokenttä) 450 000 euroa, Hyvinkään Ilmailukerho ry (Hyvinkään lentokenttä) 80 000 euroa, Päijät-Hämeen lentokenttäsäätiö (Lahti-Vesivehmaan lentokenttä) 60 000 euroa, Portable Airport Oy (Karstulan lentopaikka) 100 000 euroa ja Mikkelin kaupunki (Mikkelin lentoasema) 150 000 euroa.

Avustushakemusten arvioinnissa on painotettu yleisilmailutoiminnan toimintaedellytyksien turvaamista ja kehittämistä Suomessa. Myös miehittämättömän ilmailun kehitys ja siihen liittyvät tarpeet on huomioitu osana harkintaa.

Lisäksi päätöksenteossa on otettu huomioon eduskunnan ns. Lex Malmi -kansalaisaloitteen käsittelyn yhteydessä antama lausuma: "Eduskunta edellyttää, että valtioneuvosto ryhtyy toimenpiteisiin korvaavien lentokenttätoimintojen turvaamiseksi, jotta Malmin lentokentän ilmailutoiminnot voivat jatkua hyvien yhteyksien ja etäisyyksien päässä".

Liikenne- ja viestintäministeriö käynnisti täydentävän hakukierroksen huhtikuussa. Lentokenttäavustuksia on kevään aikana jaettu kahdesti. Ensimmäisellä hakukierroksella avustusta saivat Lappeenranta ja Seinäjoki.

Mikäli eduskunta hyväksyy hallituksen lisätalousarvioon tekemän esityksen 2 miljoonan euron lisärahoituksesta, järjestää liikenne- ja viestintäministeriö toimijoille uuden hakukierroksen. Tällä kierroksella päätöksenteossa huomioitaisiin erityisesti eduskunnan lausuma Malmin kenttää korvaavista lentokenttätoiminnoista.

Lisätietoja

yksikön johtaja, hallitusneuvos Pasi Ovaska, puh. 0295 34 2645