Valtionavustusta Lappeenrannan ja Seinäjoen lentoasemille

Uutinen 22.03.2018 15.19 fi

Lentokenttä, kiitorata (Kuva: LVM)

Liikenne- ja viestintäministeriö on myöntänyt 1 milj. euroa valtionavustusta Lappeenrannan Lentoasema Oy:lle ja 150 000 euroa Seinäjoen lentoasema Oy:lle.

Avustusta haki yhteensä seitsemän tahoa. Hakijat olivat Lappeenrannan Lentoasema Oy, Seinäjoen lentoasema Oy, Mikkelin kaupunki (Mikkelin lentoasema), Malmin lentokenttäyhdistys ry (Helsinki-Malmin lentokenttä), Redstone Aero Oy (Pyhtään lentokenttä), LSK Business Park Oy (Kauhavan lentokenttä) ja Hyvinkään ilmailukerho ry (Hyvinkään lentokenttä).

Valtion talousarvioon on vuodeksi 2018 varattu 1,15 miljoonaa euroa harkinnanvaraista tukea lentopaikkojen rakentamiseen ja ylläpitoon. Tehdyt valtionavustuspäätökset perustuvat kokonaisharkintaan. Harkinnassa on painotettu reittiliikenteen merkitystä ja liiketoimintasuunnitelmassa esitettyjä suunnitelmia reittiliikenteen ja toiminnan kehittämiseksi.

EU:n lentoasemia koskevat valtiontukisäännöt muuttuivat vuonna 2017. Muutoksella vapautettiin pienten lentoasemien toiminta- ja investointituki ennakkoilmoitusvelvollisuuden piiristä, joten tuen myöntämiselle ei enää tarvitse hakea ennakkoon Euroopan komission hyväksyntää. Myönnetyt tuet tulee kuitenkin raportoida komissiolle jälkikäteen.

Lisätietoja

ylitarkastaja Tatu Giordani, puh. 050 465 8754

yksikön johtaja Pasi Ovaska, puh. 050 467 1645