null Vehviläinen: Itäliikenteen rajoituksia harkittava

Vehviläinen: Itäliikenteen rajoituksia harkittava

Tiedote 24.07.2008 10.42 fi

Liikenneministeri Anu Vehviläisen mielestä kesä-heinäkuun raskaan liikenteen määrät Etelä-Karjalassa osoittavat, että alueen tiestö ei kestä nykyisiä liikennemääriä. Vehviläisen mukaan tieturvallisuus on vaarantunut olennaisesti ja alueen asukkaiden lähiympäristö ja asumisviihtyisyys kärsivät kohtuuttomalla tavalla.

- On pakko todeta, että nyt ollaan äärirajoilla. Tilanne muuttui entistä kaoottisemmaksi sen jälkeen, kun Venäjä otti toukokuun lopussa käyttöön tulliasetuksen, joka estää autonkuljetusautojen rajan ylityksen Vaalimaalta. Tämän seurauksena ovat Nuijamaan ja Imatran rajanylityspaikoille menevät tiet olleet täysin tukossa. Joudumme vakavasti harkitsemaan autonkuljetusrekkojen liikenteen rajoittamista Suomen teillä, erityisesti Etelä-Karjalassa, ellei Venäjä peruuta tai lykkää tulliasetustaan, Vehviläinen sanoo.

Vehviläinen on pyytänyt liikenne- ja viestintäministeriötä tutkimaan tarkoin ne keinot, joilla liikennettä voidaan rajoittaa tieturvallisuuden takaamiseksi.

Vehviläinen pitää hyvänä, että Suomen ja Venäjän välisen talouskomission alaisuuteen ollaan perustamassa rajaliikenteen ongelmia käsittelevää työryhmää. Vehviläisen mielestä kiireellisin tavoite on saada autonkuljetusautojen Nuijamaalle ja Imatralle ohjaava asetus kumottua.

Talouskomission alainen rajaliikennetyöryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran ensi viikolla. Liikenne- ja viestintäministeriöstä kokoukseen osallistuu ylijohtaja Juhani Tervala.

Lisätietoja: ylijohtaja Juhani Tervala, puh. 050 552 7260