null Venäjän ja Suomen välille avataan uusia lentoreittejä

Venäjän ja Suomen välille avataan uusia lentoreittejä

Tiedote 04.02.2009 10.39 fi

Suomi ja Venäjä ovat päässeet yhteisymmärrykseen uusien lentoreittien avaamisesta. Uudet lentoreitit tulevat väleille Kittilä-Moskova, Kuusamo-Moskova, Ivalo-Moskova sekä Kuopio-Moskova. Lisäksi Krasnojarskin ja Helsingin välillä avataan lentorahtiyhteys. Myös Turun ja Pietarin välille avataan yhteys, jos reitille löytyy asiasta kiinnostunut lentoyhtiö.

Suomen ja Venäjän viranomaiset keskustelivat lentoliikenteen kehittämisestä sekä lentoliikennettä koskevista sopimusmuutoksista 29.-31.1.2009 Kittilässä. Venäjän valtuuskuntaa johti lentoliikenneyksikön päällikkö Irina Fedetshkina ja Suomen valtuuskuntaa liikenne- ja viestintäministeriön logistiikka- ja Venäjä-yksikön päällikkö Silja Ruokola.

Molempien maiden lentoyhtiöiden edustajia osallistui kokoukseen. Suomalaisista lentoyhtiöstä Air Finland, Blue1, Finnair ja Finncomm Airlines ovat kiinnostuneita avaamaan uusia lentoyhteyksiä Venäjälle.

Neuvotteluissa sovittiin code sharing -käytännöistä. Tämä mahdollistaa sen, että lentoyhtiö voi lisätä kumppanuusyhtiön tunnukset omien lentojensa tietoihin esimerkiksi lentokentän näyttötauluilla.

Venäjän neuvottelijat vahvistivat uudelleen, että Siperian ylilentoja koskeva päätös on sidottu WTO-jäsenyyden toteutumiseen. Venäjällä asiaa hoitaa maan taloudellisen kehityksen ministeriö.


Lisätietoja antavat:

yksikön päällikkö Silja Ruokola, 040 580 0894
ylitarkastaja Susan Hindström, 040 772 0183