Venerekisteri siirtyy Trafiin

Tiedote 05.06.2014 13.39 fi sv en

Vesikulkuneuvorekisterin ylläpitäminen siirrettään maistraateilta Liikenteen turvallisuusvirasto Trafille. Siirtämisen taustalla on tavoite keskittää liikennevälineiden rekistereitä. Trafi vastaa jo nykyään useista liikennevälineiden rekistereistä.

Hallitus esittää 5. kesäkuuta, että tasavallan presidentti vahvistaa uuden vesikulkuneuvorekisterilain.

Jatkossa Trafi vastaa rekisteröintitoiminnan järjestämisestä ja rekisteröintipäätöksistä. Rekisteröintitoiminnan järjestämiseksi tarvittavat avustavat palvelut Trafi hankkii julkisilta tai yksityisiltä yhteisöiltä. Ne hoitavat vesikulkuneuvon ja sen moottorin tietojen tallettamisen rekisteriin sekä vesikulkuneuvon rekisteröintitodistuksen valmistamisen ja toimittamisen asiakkaalle.

Liikennevälineiden rekistereiden keskittämisellä saavutetaan synergiahyötyjä eri liikennevälinerekistereiden kesken sekä selkeytetään kulkuvälineiden rekisterinpitoa kansalaisten ja viranomaisten suuntaan.

Laki ei muuta vesikulkuneuvorekisterin käyttötarkoitusta, vesikulkuneuvon tai sen moottorin rekisteröinnin perusteita eikä tuo uusia poikkeuksia velvollisuuteen rekisteröidä vesikulkuneuvo.

Vesikulkuneuvorekisterin ylläpidon siirto ei aiheuta kansalaisille velvollisuutta rekisteröidä uudelleen rekisterissä nyt jo oleva vesikulkuneuvo, hankkia uutta rekisteröintitodistusta eikä hankkia vesikulkuneuvoon uutta rekisteritunnusta.

Laki tulee voimaan 1.8.2014.

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Laura Aho, p. 0295 34 2009, kehityspäällikkö Pipsa Eklund 029 5345 396, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi