null Verkkokilpailussa etsitään arjen tietoyhteiskuntatekoja

Verkkokilpailussa etsitään arjen tietoyhteiskuntatekoja

Tiedote 04.03.2010 11.29 fi sv

Järjestyksessään toista kansallista Tietoyhteiskuntapäivää vietetään keskiviikkona 14.4.2010. Tänä vuonna Tietoyhteiskuntapäivä keskittyy ihmisiin toimijoina, sillä vain aidosti osallistava ja palveleva tietoyhteiskunta voi menestyä tulevaisuudessa. Päivää edeltää kansalaiskilpailu, jossa etsitään arjen pieniä ja suuria tietoyhteiskuntatekoja.

Tietoyhteiskuntateko-kilpailun tavoitteena on viestiä siitä, että jokainen meistä voi vaikuttaa tietoyhteiskunnan kehittymiseen, pienillä arkisilla teoillaan. Hyvä arkinen tietoyhteiskuntateko voi olla vaikkapa opetustuokio mummolle netin käytöstä tai sitoutuminen sähköisten palveluiden käyttöön. Omien tekojen lisäksi voi kertoa myös julkisesti tiedossa olevista, muiden inspiroivista teoista.

Tietoyhteiskuntateko-kilpailuun voi osallistua sekä Arjen tietoyhteiskunnan Facebook-fanisivun että sähköpostin kautta. Keskustelupalstalle tekoja on mahdollista esittää niin tekstinä, linkkeinä kuvaan, ääneen tai näiden yhdistelmänä. Samalla voi helposti liittyä arjen tietoyhteiskunnan faniksi. Ehdotuksen voi tehdä myös suoraan sähköpostilla: viestintapalvelut@lvm.fi

Kilpailu on käynnissä 31.3.2010 asti ja kaikkien tekoja esittäneiden kesken arvotaan palkintoja.

Kooste kilpailussa kerätyistä teoista esitellään Tietoyhteiskuntapäivän seminaarissa kulttuuriareena Gloriassa keskiviikkona 14.4.2010 klo 12-18. Tapahtuma kokoaa yhteen suomalaisen tietoyhteiskunnan rakentajat ja vaikuttajat. Viestintäministeri Suvi Lindénin ohella päivässä puhuvat muun muassa Muxlim.comin perustaja Mohamed El-Fatatry, Söderströms förlagin toimitusjohtaja Barbro Teir ja Helsingin kauppakorkeakoulun kansantaloustieteen professori Matti Pohjola.

Linkki kilpailusivustoon:
www.facebook.com/topic.php?topic=21092&uid=204922080957

Arjen tietoyhteiskunta -nettisivut:
www.arjentietoyhteiskunta.fi

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Taru Rastas, puh. (09) 160 28617
apulaisosastopäällikkö Kristiina Pietikäinen, puh. (09) 160 28676