Takaisin

Viestintäministeri Lindén tietoturvaongelmista: Heikotkin signaalit huomattava ajoissa

Viestintäministeri Lindén tietoturvaongelmista: Heikotkin signaalit huomattava ajoissa

Tiedote 07.02.2008 12.42 fi

Viestintäministeri Suvi Lindénin korostaa, että on välttämätöntä löytää tietoturvaan liittyvät trendit ja niin sanotut heikot signaalit ajoissa. - Tämä on elinehto sille, että tietoturvaongelmat voidaan ratkaista nopeasti. Kaikkien tahojen on suhtauduttava asiaan vakavasti.

Lindén puhui aiheesta Helsingissä pidetyssä tietoturvatapahtumassa 7. tammikuuta.

Sähköisen asioinnin yleistyminen ja vuorovaikutuksen siirtyminen yhä enemmän tietoverkkoihin lisää yhteiskunnan haavoittuvuutta. Tietoturvaongelmat ja rikollisuus uhkaavat pahimmillaan koko yhteiskunnan toimivuutta.

- Verkkojen haittakäyttö saa yhä taidokkaampia muotoja. Hyökkäyksillä ja käyttäjien tietojen urkinnalla pyritään saavuttamaan entistä systemaattisemmin taloudellista hyötyä ja aiheuttamaan selkeästi kohdennettuja haittoja, Lindén huomautti.

Tietoturvatietoisuuden on siksi vahvistuttava sekä yrityksissä että kansalaisten keskuudessa. Lindén pitää kansallista tietoturvapäivää erityisen tärkeänä tietoisuuden lisääjänä. Päivää vietetään tiistaina 12. helmikuuta yhtä aikaa muiden Euroopan maiden kanssa. Suomi on eturivin tietoturvamaita Euroopassa.

- Tietoturvapäivä levittää sanomaa siitä, miten kuluttajat voivat liikkua ja asioida turvallisesti internetissä ja muissa sähköisissä ympäristöissä. Vuonna 2008 muistutetaan erityisesti turvallisesta verkossa asioimisesta, Lindén tiivisti.

Lindén odottaa paljon viime syksynä asettamaltaan tietoturvallisuusryhmältä, joka toimii arjen tietoyhteiskunnan neuvottelukunnan alaisena. - Ryhmän tehtävänä on nostaa rohkeasti esille myös kiistanalaisia tietoturvaan liittyviä kysymyksiä, koska nyt kaivataan uusia tapoja nähdä tietoturvallisuus. Ryhmän tärkein tehtävä on luoda uusi kansallinen tietoturvastrategia ja koordinoida sen toimeenpano.

Lisätietoja
ministerin erityisavustaja Aleksi Randell, puh. (09) 160 28324 tai 0400 500 822