null Vuoden Ekoauto valittu

Vuoden Ekoauto valittu

Uutinen 23.02.2010 13.37 fi

Viime vuoden aikana markkinoille on tullut paljon uusia automalleja, joita markkinoidaan pienellä polttoaineen kulutuksella. Ekoauton valintaa varten autoja testattiin koemittauksilla ja selvitettiin, pitävätkö laboratorioissa mitatut kulutustiedot paikkansa käytännössä. Testauksen perusteella ilmeni, että polttoaineen käytännön kulutukseen vaikuttavat vahvasti ajotapa ja -ympäristö sekä sää.

Vuoden Ekoautoksi on valittu Skoda Octavia 1.6 TDI Greenline. Auton etuja ovat valinnan tehneen raadin mukaan muun muassa pieni polttoaineen kulutus ja perhekäyttöön sopivat tilat.

Liikenne- ja viestintäministeriön ilmastopoliittisessa ohjelmassa henkilöautokannan uudistaminen on arvioitu tehokkaimmaksi yksittäiseksi keinoksi saavuttaa vuoden 2020 tieliikenteen kasvihuonekaasujen vähentämistavoitteet.

Vuoden Ekoauto-raatiin kuuluivat hallitusneuvos Mikael Nyberg, liikenne- ja viestintäministeriö; Tuulilasin päätoimittaja Lauri Larmela (pj); apulaisjohtaja Juhani Intosalmi, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi; professori Matti Juhala, Aaltoyliopiston teknillinen korkeakoulu, Auto- ja työkonetekniikka; erikoistutkija Juhani Laurikko, VTT, Liikenteen energian käyttö ja ympäristövaikutukset; erikoistutkija Ari Nissinen, Suomen Ympäristökeskus; asiantuntija Vesa Peltola, Motiva Oy; professori (emeritus) Antti Saarialho; Tuulilasin tutkimuspäällikkö Jorma Viitanen ja Tuulilasin toimituspäällikkö Tapio Ketonen (raadin sihteeri).