null Yritykset torjumaan verkkoliiketoiminnan lamaa

Yritykset torjumaan verkkoliiketoiminnan lamaa

Tiedote 27.01.2009 16.13 fi sv

Viestintäministeri Suvi Lindén kutsuu suomalaisia yrityksiä talkoisiin viestinnän ja verkkoliiketoiminnan elvytykseen.

Ministeri Lindén ilmoitti asiasta tietoyhteiskunnan neuvottelukunnan kokouksessa 27. tammikuuta.

Tarkoitusta varten perustetaan viestinnän ja verkkoliiketoiminnan elvytysohjelma, jonka johtajaksi on kutsuttu toimitusjohtaja Arto Tenhunen Soprano Oyj:stä. Alan yrityksistä koostuvan ryhmän kokoaminen aloitetaan välittömästi.

Yrityksiä halutaan innostaa ja motivoida hyödyntämään jo olemassa olevia sähköisen liiketoiminnan ja asioinnin välineitä, joita Lindénin mukaan käytetään nykyisin vielä liian vähän.

Yritysten kannalta on välttämätöntä, että myös julkishallinto rakentaa sähköisen asioinnin infrastruktuurin kuntoon.

Sähköinen asiointi on tietoyhteiskunnan neuvottelukunnan mukaan kehittynyt Suomessa liian hitaasti. Palveluita tulee edistää erityisesti terveydenhuollossa ja koulutuksessa.

- Infrastruktuuria ja palveluita on kehitettävä nyt, jotta taantuman jälkeisessä tulevaisuudessa Suomen kilpailukyky on turvattu ja palvelut sekä yrityksille että kansalaisille ovat valmiina, viestintäministeri korostaa.

- Sähköiset palvelut on saatava yhdestä paikasta ja yhdellä tunnistautumisella, Lindén huomauttaa.

Neuvottelukunta katsoo, että kaikkien julkisen hallinnon palvelujen tulee olla saatavissa sähköisesti vuonna 2013. Lisäksi pyritään siihen, että kuluttajista 80 prosenttia maksaa kaikki laskunsa sähköisesti vuoteen 2010 mennessä. Neuvottelukunta pohti myös eräänä tavoitteena julkishallinnon matkakulujen puolittamista verkkokokousten avulla.


Lisätietoja

erityisavustaja Sami Paatero, puh. (09) 160 28324
toimitusjohtaja Arto Tenhunen, Soprano Oyj, puh. 0400 413 314