Minister Harakka deltar i Världsekonomiskt forum i Davos

Pressmeddelande 17.01.2023 11.06 fi sv en

Kommunikationsminister Timo Harakka (Bild: Laura Kotila/Statsrådets kansli)

Kommunikationsminister Timo Harakka deltar i årsmötet för Världsekonomiskt forum i Davos i Schweiz den 17–19 januari 2023.

Världsekonomiskt forums årsmöte samlar årligen statsledare, ledare inom affärslivet och det civila samhället och andra inflytelserika personer för att diskutera världsläget och söka gemensamma lösningar på aktuella utmaningar.

I Davos deltar minister Harakka bland annat i evenemang som gäller digitalisering, dataekonomi och cybersäkerhet. Dessutom har han bilaterala möten med olika intressentgrupper. Han träffar bland annat Indiens järnvägs-, kommunikations- och IT-minister Ashwini Vaishnaw.

Den 17 januari deltar minister Harakka i en paneldiskussion om tokenisering som kan följas i direktsändning på webben. Tokenisering kan möjliggöra en digital blockkedjepresentation av nästan vilken realvärldstillgång som helst. Under diskussionen dryftas inom vilka områden tokeniseringen har störst effekt.

Minister Harakka är den första minister som är med på den förteckning över hundra it-påverkare som tidningen Tivi årligen publicerar.

Ytterligare information:

Johanna Juselius, ministerns specialmedarbetare, tfn 050 372 7062, johanna.juselius@gov.fi

Ritva Hautanen, ledande sakkunnig, tfn 050 597 4287, ritva.hautanen@gov.fi