Ministeri Berner tapaa komissaari Bulcin ja liikenteen huippuasiantuntijoita

Nyhet 29.11.2016 09.42 fi en

Komissaari Bulc ja ministeri Berner (Kuva: LVM)

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tapaa liikennekomissaari Violeta Bulcin Helsingissä 29. marraskuuta. Kahdenvälisen tapaamisen lisäksi ministeri Berner ja komissaari Bulc osallistuvat liikenne- ja viestintäministeriön järjestämään MaaS-aiheiseen korkean tason keskustelutilaisuuteen.

Ministeri Berner ja komissaari Bulc keskustelevat liikenne palveluna -ajattelun edistämisestä ja Suomen edistyksellisestä lainsäädännöstä, liikennekaaresta. Tapaamisessa keskustellaan myös mm. liikenteen uusista rahoitusmuodoista ja liikenteen avoimesta datasta.

Ministerin ja komissaarin tapaamisessa ja MaaS-keskustelutilaisuudessa tärkeässä roolissa ovat liikenteen päästövähennykset. Pariisin ilmastosopimuksen päästövähennystavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan uudenlaista ajattelua ja palveluja.

- Liikenteen päästövähennystavoitteet ovat kovat ja niiden saavuttamiseksi tarvitaan toimia. Toivon, että tämän päivän keskustelut ovat rohkeita ja saamme tukea uudenlaiseen ajatteluun ympäristöystävällisten liikenteen palvelujen järjestämisessä. Liikenteessä on myös valtavaa potentiaalia ja liiketoimintamahdollisuuksia, ja parhaisiin tuloksiin päästään hyvällä yhteistyöllä, sanoo ministeri Berner.

Toista kertaa järjestettävään MaaS Summit -keskustelutilaisuuteen osallistuu liikenteen huippuasiantuntijoita eri puolilta maailmaa. He edustavat niin elinkeinoelämää, tutkimuslaitoksia kuin julkistakin sektoria. Tilaisuus järjestetään Slush-tapahtuman yhteydessä.