Ministeri Harakka Team Finland -vierailulle Etelä-Koreaan

Tiedote 27.01.2023 11.15 fi sv en

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (Kuva: Laura Kotila/VNK)

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka tekee Team Finland -vierailun Etelä-Koreaan 29.-31.1.2023 yritysten viennin edistämiseksi. Mukaan lähtee 20 hengen yritysvaltuuskunta, joka koostuu 5G-, 6G-, kvanttiteknologia-, avaruus- ja satelliittialojen edustajista.

- Olen iloinen siitä, että meillä on mahdollisuus yritysten kanssa vierailla Etelä-Koreassa. Maidemme välillä on jo nyt erinomaista yhteistyötä ja sitä on mahdollista laajentaa entisestään. Tällä vierailulla painopisteenä ovat teknologiset teemat, joissa kaikissa on valtavaa potentiaalia maidemme taloudelle ja hyvinvoinnille, toteaa ministeri Harakka.

Ministeri Harakka tapaa matkallaan mm. Etelä-Korean maa-, infrastruktuuri- ja liikenneministeri Won Hee-ryongin, kauppaministeri Dukgeun Ahnin sekä tiede- ja ICT-ministeri Lee Jong-hon. Yritysvaltuuskunta tapaa potentiaalisia kauppa- ja tutkimuskumppaneita.

Vierailun valtuuskunnan on koonnut Business Finland. Vierailulle osallistuvat Aurora Propulsion Technologies Oy, Bluefors, Huld Oy, ICEYE Oy, IQM Quantum Computers, Kuva Space Oy, Nokia Oyj, QuantrolOx, ReOrbit, Wirepas Oy, Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Oulun yliopisto, Oulun yliopiston 6G Flagship -tutkimusohjelma ja VTT.

Lisätietoja:

ministerin erityisavustaja Antti Malste, p. 050 400 1628, antti.malste@gov.fi

erityisasiantuntija Annina Tikkanen, liikenne- ja viestintäministeriö, p. 050 478 3398, annina.tikkanen@gov.fi

Business Finland: Korean maajohtaja Suvi Sundquist, p. +82 10 5196 2530, suvi.sundquist@businessfinland.fi