null Nya flygrutter mellan Finland och Ryssland

Nya flygrutter mellan Finland och Ryssland

Nyhet 10.02.2014 14.31 fi sv en

Flygplan (Foto: Rodeo)

Flygtrafiken mellan Finland och Ryssland öppnas gradvis. Länderna har kommit överens om nya flygrutter mellan Helsingfors och Ryssland. Förhandlingarna om flygtrafiken mellan Finland och Ryssland hölls 4-5 februari i Moskva.

Under förhandlingarna öppnade man flygrutter från Helsingfors till Kazan, Nizjnij Novgorod och Samara. Finländska flygbolag kan nu börja flyga till dessa destinationer obegränsat och utan tilläggskrav.

Förhandlingarnas slutresultat ingjuter hopp om en ny era inom de bilaterala flygtrafikrelationerna och banar väg för en gradvis öppning av flygtrafiken mellan Finland och Ryssland.

Resultaten från förhandlingarna gör det möjligt att även ett finländskt flygbolag till kan välkomnas på rutten Helsingfors-Moskva. Utbudet från Helsingfors till Moskva och S:t Petersburg kan i fortsättningen förbättras, eftersom ett ökat antal turer möjliggör tur och retur-flygningar varje dag. Under förhandlingarna avtalade man också om nya destinationer i Asien som kräver överflygning och om flygrättigheter inom såväl passagerar- som godstransport.

I framtiden kommer man att hålla förhandlingar om flygtrafiken två gånger om året.