null Digiturnauksessa etsittiin uusia virikkeitä digikehitykseen

Digiturnauksessa etsittiin uusia virikkeitä digikehitykseen

Uutinen 13.03.2015 18.18 fi

Liikenne- ja viestintäministeriö järjesti ministeriöiden älystrategiatyön päätöstapahtumana digiturnauksen, jossa kehittäjät kohtasivat. Turnauksessa osallistujat, yritykset, virkamiehet ja start-up-yrittäjät, ratkaisivat yhdessä pelillisin keinoin ennalta määriteltyjä digitalisaatioon liittyviä haasteita.

Parhaaksi valittiin valtiovarainministeriön haastetta ratkaissut joukkue, joka esitti ideoita avoimien tietoaineistojen hyödyntämiseen.

- Digitalisaatiossa on katsottava oman hiekkalaatikon ulkopuolelle, sillä kysymys on toimintatapojen muutoksesta ja erilaisten toimijoiden yhteistyöstä, sanoo opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru.

Tärkeintä turnauksessa oli yhteistyö yli hallinnon- ja sektorirajojen sekä uudenlaisten ratkaisutapojen kokeileminen.

- Suomella on erinomaiset valmiudet siirtyä digitalisaatiossa uudelle tasolle, mutta meiltä puuttuvat näkemykset konkreettisista toteutustavoista. Tarvitsemme yhteistyötä, jolla saamme innovaattorit, tutkimuksen tekijät, yrittäjät, kuluttajat ja viranomaiset kohtaamaan, ministeri Kiuru toteaa.

Voittaneessa palveluideassa avoin data olisi helposti kaikkien saatavilla. Tuomaristo totesi idean eduksi, että se on helposti toteutettavissa ja ostettavissa, toisi yhteiskunnalle uusia kasvumahdollsuuksia ja tekniikkana mahdollisesti vientikelpoinen.

Digiturnaus kisattiin 13. maaliskuuta 2015 Otaniemessä, Espoossa.