null Mainoskatkojen sijoittelun ehdotetaan vapautuvan

Mainoskatkojen sijoittelun ehdotetaan vapautuvan

Uutinen 30.01.2009 15.11 fi

Liikenne- ja viestintäministeriössä on valmisteltu luonnos hallituksen esitykseksi televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain ja tekijänoikeuslain muuttamiseksi. Lakiehdotus lähetettiin lausuntokierrokselle 30. tammikuuta.

Lakiehdotuksen mukaan mainosten osuus lähetysajasta pysyisi ennallaan, mutta mainoskatkojen sijoittelu vapautuisi. Lisäksi vastiketta vastaan tapahtuva tuotesijoittelu sallittaisiin esimerkiksi elokuvissa, sarjoissa, urheiluohjelmissa sekä kevyissä viihdeohjelmissa, mutta ei lastenohjelmissa.

Näkö- ja kuulorajoitteisten osallistumismahdollisuuksia lisättäisiin asettamalla televisiotoiminnan harjoittajille velvoite liittää ohjelmistoihin tekstitys, selostus tai muu vastaava palvelu. Käytännössä velvoite koskisi suosituimpia yleiskanavia.

Tekijänoikeuslakia ehdotetaan muutettavaksi niin, että televisiokanavilla olisi jatkossa mahdollisuus lyhyisiin uutisaineistoin lainauksiin yksinoikeudella lähetettävistä, yleisöä suuresti kiinnostavista tapahtumista. Tällaisia tapahtumia olisivat muun muassa urheilukilpailut.

Muutosten ehdotetaan tulevan voimaan 1. tammikuuta 2010.