null Ministeri Berner: Tulevaisuus tehdään nyt

Ministeri Berner: Tulevaisuus tehdään nyt

Uutinen 07.03.2017 15.29 fi

Ministeri Anne Berner (Kuva: LVM)

Suomella on liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin mukaan halutessaan mahdollisuus olla ensimmäinen maa maailmassa, jossa liikennesektorin uudistuminen ja automaatio toteutetaan kaikki liikennemuodot kattavana kokonaisuutena. Liikkuminen ei ainoastaan muutu palveluksi vaan se myös automatisoituu.

- Digitalisaation ja teknologian kehittymisen luomat mahdollisuudet on hyödynnettävä täysimääräisesti. Meidän täytyy uudistua, olla rohkeita ja uskaltaa irrottautua vanhasta. Uudistajat eivät välttämättä omana aikanaan saa suurta kiitosta, mutta silti huomisen visio kannustaa meitä eteenpäin, ministeri Berner totesi puhuessaan liikenne- ja viestintäministeriön järjestämässä kutsuseminaarissa 7. maaliskuuta.

- Liikenne- ja viestintäpalvelujen on oltava sellaisia, että ne helpottavat kansalaisten liikkumista, työntekoa ja harrastamista. Palvelujen avulla on voitava säästää ympäristöä. Ilmastonmuutoksen hillintä on koko maailman yhteinen haaste. Voimme olla mukana tarjoamassa niin teknisiä ratkaisuja kuin kantamassa vastuumme vähentämällä liikenteen päästöjä, Berner sanoi.

Berner esitti myös toiveen suomalaisille yrityksille.

- Suuri toiveeni on, että suomalaiset yritykset tarttuisivat robotiikan ja automaation tarjoamiin mahdollisuuksiin. Meillä on paljon osaamista sekä ymmärrystä liikenteen palvelukehityksestä