Ministeri Kyllönen kastoi ensimmäisen biokäyttöisen aluksen

Uutinen 06.06.2012 14.05 fi sv en

Liikenneministeri Merja Kyllönen kastoi Oy Gaiamare Ab:n uuden erikoislastialuksen tiistaina 5. kesäkuuta Turussa. Alus sai nimekseen "Meri". Kyseessä on maailman ensimmäinen tämän kokoluokan alus joka käyttää polttoaineenaan bioöljyä. M/S Meri on on noin 105 metriä pitkä ja 19 metriä leveä.

- Tämä on merkittävä edistysaskel suomalaisen ympäristöystävällisen merenkulun historiassa. Meidän on nyt panostettava entistä puhtaampaan merenkulkuun ja bioöljyalus täyttää kaikki tämän hetkiset ja tiedossa olevat tulevat EU- ja kansainväliset päästövaatimukset, ministeri Kyllönen sanoi aluksen vihkimistilaisuudessa.

Alusta on tarkoitus käyttää pääasiassa pohjoisen Itämeren liikenteessä. Sen suunnittelussa on pyritty vähentämään ympäristöhaittoja, parantamaan meriturvallisuutta ja lisäämään energiatehokkuutta. Aluksella on myös valmius operoida jääolosuhteissa ja toimia öljynkeräystehtävissä.

M/S Meri on osa suomalaisalusten ympäristötukiohjelmaa. Liikenne- ja viestintäministeriö myönsi joulukuussa 2010 Oy Gaiamare Ab:lle 2 miljoonaa euroa alusten ympäristönsuojelua parantaviin investointeihin.