Ministeri Viitanen: EU:n viestintälainsäädäntöä kehitettävä kansalaisten eduksi

Uutinen 31.05.2013 10.55 fi sv en

Asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen pitää komissaari Neelie Kroesin avausta verkkovierailumaksuista mielenkiintoisena, mutta myös ristiriitaisena.

EU:n komission digitaalisten sisältöjen ja palveluiden komissaari Neelie Kroes totesi eilen torstaina Euroopan parlamentissa, että puhelinoperaattoreiden pitäisi lopettaa verkkovierailumaksut eli netinkäytöstä veloittaminen EU:n alueella matkustavilta asiakkailtaan ensi vuoden loppuun mennessä.

- Suomi kannattaa verkkovierailumaksujen olennaista alentamista. Jo nykyinen EU:n verkkovierailumaksujen sääntely on säästänyt kansalaisten ja yritysten rahaa. Jokainen Euroopassa matkustanut suomalainen on voinut tuntea sääntelyn hyödyt kukkarossaan, sanoo ministeri Viitanen.

- Verkkovierailumaksuista luopuminen ei kuitenkaan saa olla Troijan hevonen, joka lopulta johtaa kuluttajahintojen nostamiseen, ministeri huomauttaa.

- Eurooppalaista teletoimintaa pitää kehittää ensisijaisesti käyttäjien ehdoin, asuupa hän isossa tai pienessä jäsenmaassa. Kehitystyö ei saa edetä muutaman telejättiläisen sanelemalla tavalla, ministeri painottaa.