null Tampereen kaupunkiseudulle uusi aiesopimus vauhdittamaan maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnittelua

Tampereen kaupunkiseudulle uusi aiesopimus vauhdittamaan maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnittelua

Uutinen 07.02.2013 12.52 fi

Tampereen kaupunkiseudun kunnat ja valtio ovat solmineet 7. helmikuuta maankäytön, liikenteen ja asumisen (MAL) aiesopimuksen vuosille 2013-2015. Sopimuksen allekirjoittivat asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru, liikenneministeri Merja Kyllönen ja kahdeksan kaupunkiseudun kuntaa: Tampere, Lempäälä, Kangasala, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti ja Ylöjärvi. Lisäksi mukana ovat Liikennevirasto, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus sekä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA.

Sopimuksen tavoitteena on tukea Tampereen kaupunkiseudun elinvoimaisuutta, yhdyskuntarakenteen eheyttämistä, kestävän kasvun periaatteiden toteutumista sekä tukea kuntien maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnittelun ja toteutuksen yhteistyötä alueella.

Sopimuksella halutaan varautua erityisesti väestönkasvuun, monipuolistaa asuntotuotantoa, kehittää keskusta-alueita ja liikkumisen tapoja alueella. Lisäksi sopimuksen läpileikkaavina tavoitteina ovat energiatehokkuus ja ilmastonmuutoksen hillintä.