null Tietotorilta eväitä laajakaistarakentamiseen kehittyvissä maissa

Tietotorilta eväitä laajakaistarakentamiseen kehittyvissä maissa

Uutinen 08.03.2011 15.41 fi en

YK:n laajakaistakomission työryhmä katsoo, että kehittyvien maiden viestintä- ja laajakaistayhteyksien kehittämiseen tarvitaan "sähköinen tietotori", jonne tuodaan tietoa, josta haetaan tietoa ja jolla luodaan kontakteja. Alan toimijoille tietoa olisi saatavilla avoimesti ja helposti käsiteltävässä muodossa.

Viestintäministeri Suvi Lindénin johtaman ryhmän tavoitteena on luoda malli, jonka avulla kehittyvien maiden oloihin pystytään kehittämään hallinnon sähköisiä palveluita ja saattamaan niitä kansalaisten käyttöön. Työryhmä kokoontui 6.-7. maaliskuuta Levillä.

Työryhmän mukaan oleellista on se, että sähköisille palveluille luodaan optimaaliset toimintaedellytykset: toimivat ja turvalliset yhteydet, jotka ovat kohtuuhintaisia ja mahdollisimman monen saatavilla.

YK:n laajakaistakomission työryhmässä ovat edustettuina mm. kansainvälinen televiestintäliitto ITU, OECD sekä eräät maailman suurimmista ICT-alan kansainvälisistä yhtiöistä. Kokoukseen osallistui myös ITU:n pääsihteeri Hamadoun I. Touré.